Discussie Nieuwjaarszingen, op zaterdag 30 of zondag 31 december?

Discussie Nieuwjaarszingen, op zaterdag 30 of zondag 31 december?

RANST – Op de Facebookpagina “Ge za van Ranst age…” is er een discussie ontstaan over wanneer het Nieuwjaarszingen valt. In het infoblad Ranst Info staat dat dit zal doorgaan op zondag 31 december. Maar omdat dit een zondag is werd er vroeger nooit gezongen op een zondag en dan werd het zingen verplaatst naar zaterdag. Verwarring alom, want zo zal het in Ranst wellicht doorgaan op zaterdag en in Broechem op zondag? Of toch weer niet?

“Op de uithangborden zal 31 december staan”
“Oudjaar zingen gaat jaar door op zondag 31 december. Aftellen naar Nieuwjaar doe je ook niet de dag ervoor?”, zegt Schepen van communicatie en feestelijkheden Hilde Goris. “Alle kinderen zullen een zangzakje met flyer krijgen in de scholen waarop dit duidelijk vermeld staat. De uithangborden verschijnen binnenkort in het straatbeeld. In de ranst info zat al een affiche om aan de raam te hangen. De meeste handelaars zijn zondag voormiddag open,” vertelt Goris.

 

Maar in Ranst bevestigde de winkel Micro bijvoorbeeld dat zij op zondag niet open zijn en in het centrum van Ranst het Nieuwjaarszingen op zaterdag 30 december zal doorgaan. Daar deden ze een aanvraag om verkeersborden te zetten op zaterdag.