Drie schepenen en burgemeester voltijds aan de slag

Drie schepenen en burgemeester voltijds aan de slag

VERKIEZINGEN 2018 – Met 15 van de 25 zetels gaat N-VA samen met Groen een coalitie vormen. Bovendien zal de nieuwe burgemeester Johan De Ryck zijn job opgeven om voltijds ter beschikking te staan voor alle Ranstenaren.

“Er is zelfs een primeur, 3 van de 4 schepenen die voor onze partij gekozen worden, zullen ook hun job opgeven en voltijds werken als schepen,” zegt De Ryck.

Leen Baeten werd alvast genoemd als schepen. Luc Redig en nieuwe telg Annelies Creten nemen al zeker twee schepenzetels voor Groen.

“Ik heb tijd om op het gemak te onderhandelen en alles goed uit te werken,” zei Johan De Ryck gisterenavond nog. De voorlopige beslissing werd net voor middernacht genomen.

Ondertussen handelen de huidige schepenen de laatste 2,5 maand nog verder af en zo zal Roel Vermeesch, Hilde Goris, Jef Verhaegen en wellicht ook Lode Hofmans plaatsnemen op een zetel als gemeenteraadslid.

“Proficiat aan de winnaars van de verkiezingen,” was de reactie van Roel Vermeesch toen hij deze ochtend een affiche op zijn campagnebord vond.

“Bedankt aan NVA Ranst om mijn 341 kiezers te bedanken??! Ook van mij aan hen een hartelijke dank voor de steun! Met volle overgave ben ik graag schepen geweest. Met evenveel enthousiasme zal ik in de gemeenteraad vanuit de oppositie opbouwend en positief verder werken aan een aangenaam Ranst!”