Drie weekends werken op E313/E34 aan knooppunt Ranst

Drie weekends werken op E313/E34 aan knooppunt Ranst

RANST – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal tijdens het laatste weekend van september en de eerste twee weekends van oktober het wegdek van de E313/E34 vernieuwen ter hoogte van het knooppunt Ranst. De werken zullen voor ernstige hinder zorgen.

Grondige vernieuwing wegdek
De snelweg ter hoogte van Ranst waar de E34 en de E313 richting Antwerpen samen komen is een zeer druk wegvak en is bijgevolg sterk onderhevig aan slijtage. Om die reden vernieuwde het agentschap daar vorig jaar al een deel van het wegdek. Dit jaar pakken we een volgend stuk aan tussen de aansluiting van de E34 en de afrit naar het tankstation Q8. De werken moeten de veiligheid en het comfort van de weggebruiker verbeteren. Tijdens het laatste weekend wordt er ernstige spoorvorming in het wegdek van de E313 richting Hasselt aangepakt.

Drie weekends werken
Tijdens de weekends van 27 tot en met 30 september en van 4 tot en met 7 oktober wordt er gewerkt op de E313/E34 in de richting van Antwerpen tussen de aansluiting van de E34 en de afrit naar de parking van Ranst. Tijdens beide weekends volgen we dezelfde planning: in de nacht van vrijdag op zaterdag verwijderen we de oude wegverharding, in de nacht van zaterdag op zondag plaatsen we de nieuwe asfaltlaag en in de nacht van zondag op maandag brengen we tenslotte de belijning en markeringen aan. De planning van de werken kan wat verschuiven naargelang de weersverwachtingen.

Tijdens het weekend van 11 tot en met 13 oktober wordt er gewerkt op de E313/E34 in de richting van Hasselt. Tussen de parking van Ranst en de aansluiting met de E34 gebeuren er herstellingen om ernstige spoorvorming in het wegdek te verhelpen. Hier werken we gedurende twee nachten: in de nacht van vrijdag op zaterdag verwijderen we de oude wegverharding en in de nacht zaterdag op zondag wordt de nieuwe asfaltlaag aangebracht.

Verkeerssituatie tijdens de werken
Tijdens de eerste twee weekends moet het verkeer op de E34 richting Antwerpen ter hoogte van de bocht van Ranst over één rijstrook, om dan in te voegen op de E313. Het verkeer op de E313 zal overdag steeds over twee volwaardige rijstroken kunnen rijden. ’s Nachts moet alle verkeer over één rijstrook.

Meer info kan je hier lezen.

De hinder in een notendop:

27 tot en met 30 september

 • E313/E34 tussen knooppunt Ranst en parking Ranst richting Antwerpen
 • Situatie ’s nachts: verkeer over één rijstrook
 • Situatie overdag: steeds twee rijstroken beschikbaar voor E313
 • Verkorte afrit t.h.v. parking Ranst richting Antwerpen
 • Zondag overdag tijdelijk versmalde rechterrijstrook

4 tot en met 7 oktober

 • E313/E34 tussen knooppunt Ranst en parking Ranst richting Antwerpen
 • Situatie ’s nachts: verkeer over één rijstrook
 • Situatie overdag: steeds twee rijstroken beschikbaar voor E313
 • Zondag overdag tijdelijk versmalde rechterrijstrook

11 tot en met 13 oktober

 • E313/E34 tussen parking Ranst en knooppunt Ranst richting Hasselt
 • Situatie ’s nachts: E313 volledig afgesloten richting Hasselt, verkeer moet verplicht via de E34 over één rijstrook, verlaat de E34 in Zoersel en rijdt via de N14 naar de oprit van de E313 in Massenhoven richting Hasselt
 • Situatie overdag: één rijstrook dicht op E313