Driedaagse reis naar Herbstein

Driedaagse reis naar Herbstein

OELEGEM/HERBSTEIN – Volgend jaar, in 2018, is het precies 50 jaar geleden dat de gemeente Oelegem met de Duitse stad Herbstein verzusterde. Om dit samen te kunnen vieren, nodigt onze zustergemeente het gemeentebestuur en de inwoners van Ranst uit op de festiviteiten  tijdens het pinksterweekend. Gelijktijdig is Herbstein ook 25 jaar verzusterd met de gemeente Héviz in Hongarije, die ook een delegatie zal afvaardigen.

“Om de drempel voor deelname zo laag mogelijk te houden, organiseert het Ranstse jumelagecomité een 3-daagse reis naar Herbstein en iedereen die graag wil meevieren is welkom. De reis gaat door van 19 tot en met 21 mei 2018,” staat er te lezen op de gemeentelijke website.

“Een aantal Ranstse harmonieën en een voetbalploeg hebben alvast hun deelname bevestigd. We bieden de reis aan € 150 per persoon. Hierin inbegrepen zijn de heen- en de terugreis met de bus, 2 overnachtingen in Herbstein en de maaltijden ter plekke. Ook de deelname aan het programma dat de stad Herbstein organiseert, is inbegrepen. Dranken zijn niet inbegrepen, maar kan je aan democratische prijzen verkrijgen.”

In elk geval zullen de ingeschreven muziekverenigingen ter plekke een optreden geven en zal de voetbalploeg een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen onze Duitse vrienden.

Wie wil meegaan kan zich nog tot 15 februari 2018 inschrijven door een mailtje te sturen naar cultuurdienst@ranst.be.