Een gemeentehuis buiten het centrum? CD&V/WIJRanst zegt neen tegen deze plannen

Een gemeentehuis buiten het centrum? CD&V/WIJRanst zegt neen tegen deze plannen

RANST – “Tijdens de vorige legislatuur werkte CD&V/WIJRanst mee aan een voorstel voor de vernieuwing van alle gemeentelijke gebouwen. Het huidige bestuur van N-VA en Groen wil de diensten van het gemeentehuis en het OCMW nu echter uit het centrum verhuizen naar een nieuwe locatie aan de Van de Nestlaan,” reageert de partij in de oppositie.

“Dit is voor ons een stap te ver. CD&V Ranst vraagt het bestuur om de plannen en ideeën uit de vorige legislatuur niet zomaar in de vuilbak te kieperen en de juiste prioriteiten te stellen. Een sterke, leefbare dorpskern hoort daar voor ons ook bij,” zegt Christel Meeus.

Verhuis naar Van de Nestlaan
Het Ranstse bestuur wil de gemeentelijke administratie en de OCMW diensten in de komende jaren onderbrengen in de loodsen in de Van de Nestlaan. “Het huidige gemeentehuis in het centrum van Broechem zal men verbouwen tot een politiekazerne voor de politiezone Zara met hoge afsluiting ter bescherming van het materiaal en wagenpark. Tot onze verbazing vinden we deze plannen terug in de meerjarenplanning die zijn voorgesteld op de gemeenteraad van maandag 16 december,” zegt de partij.

De partij wil het andersom zien. Lees hier het hele bericht.