Een laatste overzicht aantal likes op Facebook

Een laatste overzicht aantal likes op Facebook

VERKIEZINGEN 2018 – Volgende week zondagavond kennen we het resultaat van de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeente Groot-Ranst is duidelijk in twee delen verdeeld. De ene helft is wellicht tevreden en wil de huidige meerderheid Open VLD en CD&V/Wij Ranst.

Je voelt het bij de bakker, de beenhouwer en het frituur. En dat in elke deelgemeente. Sommigen komen er met plezier vooruit voor wie ze gaan stemmen, anderen houden zich opvallend stil.

Sinds december 2017 hebben we met onze website ook eens de aantal likes van Facebook bijgehouden. Iedere partij groeit in aantal. Vooral de oppositie krijgt opvallend meer likes, maar dat is geen garantie. Want het zijn net die partijen die meer posts doen op hun Facebookpagina, waardoor er meer kan gedeeld worden.

Opvallend is ook dat er van verschillende partijen heel wat huidige gemeenteraadsleden en schepenen de info van hun eigen partij gewoonweg niet delen met hun vrienden en familie. Meest opvallende groeier is Vlaams Belang Ranst. Met de vorige verkiezingen hadden ze 6 zetels, sinds 2013 slechts 1 zetel. Gaan ze terugkomen en werken ze samen met een andere partij?