Eerste avondmarkt een nieuwe traditie in Broechem

Eerste avondmarkt een nieuwe traditie in Broechem

BROECHEM – De eerste avondmarkt van Broechem moest eigenlijk plaatsvinden de avond voor Hemelvaart in 2020, maar corona besliste daar anders over. Na 2 keer uitstellen was het afgelopen vrijdag 30 juli eindelijk zover.

Heel wat inwoners van Broechem en omstreken keken uit om eindelijk nog eens te genieten van een echt leuk uitstapje onder de kerktoren. “Oef, de kop is eraf,” zegt Tom De Noël van het jaarmarktcomité van Broechem die de organisatie op zich nam. “Het Belgische weer was uiteraard ook van de partij, enkele kleine buitjes zorgden voor wat nattigheid, maar kon de pret onder de 54 marktkramers niet bederven. Op een gegeven moment was het gezellig druk en konden we zelfs genieten van een prachtig avondzonnetje,” laat Tom weten.

“We zijn echt fier met deze locatie en hebben zeker nog wat groeimarge op termijn. De marktkramers waren allemaal zeer tevreden na afloop en ook de lokale middenstand kon mee genieten van deze eerste editie. Volgend jaar zal de avondmarkt plaatsvinden, de avond voor Hemelvaart op 25 mei 2021,  en wie weet komt er nog wel een midzomereditie in juli,” laat de organisatie. Kortom een nieuwe traditie is ontstaan in Broechem.