Eerste lenteweekend laat zich voelen

Eerste lenteweekend laat zich voelen

RANST/ZANDHOVEN – Afgelopen weekend konden we genieten van prachtig lenteweer. “Een aantal personen vierde toch iets te uitbundig en vergat daarbij bob,” merkt de politie uit onze regio op.

Op donderdag organiseerde een interventieploeg een DIA-actie (drugs, inbraken, alcohol). “Tijdens de actie werd een bestuurder betrapt op bezit van drugs. Hij legde bovendien ook een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken,” laat de politiezone ZARA weten.

“Vrijdag onderschepte een interventieploeg een bestuurder die 140 km/u reed op de Oostmalsesteenweg en 110 km/u op de Liersebaan waar je 50 mag. De man was onder invloed van alcohol en cocaïne en was daarmee niet aan zijn proefstuk toe. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken en hij moet zich verantwoorden voor de rechter. Die kan o.a. een zware boete en een rijverbod opleggen. “

“Zaterdag hielden we een WODCA-actie. We controleerden daarbij 85 bestuurders op 3 verschillende locaties tussen 19 en 1.15 uur. 10 gecontroleerde bestuurders reden onder invloed van alcohol. Twee van hen moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren, één had meer dan 4 keer het maximaal toegelaten alcoholgehalte in zijn bloed. Ondertussen hield de interventieploeg een bestuurder staande die onder invloed van cocaïne achter zijn stuur zat. Ook deze bestuurder zag zijn rijbewijs ingetrokken worden.”