Evaluatie nieuwe verkeerssituatie Torenstraat

Evaluatie nieuwe verkeerssituatie Torenstraat

WOMMELGEM – De voorbije jaren zorgde de combinatie van het drukke autoverkeer en het groot aantal zwakke weggebruikers aan de Sint-Johannaschool in Wommelgem voor een onveilige situatie voor de fietsers en voetgangers. Om ook hier maximaal in te zetten op veiligheid startte op 31 augustus een proefproject in de Torenstraat.

Het Wommelgemse bestuur is nu benieuwd naar de mening van de inwoners.

De Jan Moonsstraat was de afgelopen maanden enkel toegankelijk via de Jos Swinkelsstraat. Het kruispunt Jan Moonsstraat – Torenstraat aan de directe schoolomgeving is sindsdien afgesloten voor auto’s. Enkel fietsers en voetgangers kunnen nog door. Deze maatregel zorgt ervoor dat de zwakke weggebruiker op een veiligere manier tot aan de schoolpoort geraakt.

Ondertussen is het project bijna 4 maanden verder en is het tijd om dit proefproject te evalueren. Je kan de gemeente via het formulier ‘Veiligere schoolomgeving Sint-Johanna’ laten weten of je de situatie wil behouden of niet. Alle reacties worden gebundeld en bekeken tijdens een volgende evaluatie van het project.

Meer info?
technische dienst en mobiliteit, tel. 03-355 12 57, technischedienst@wommelgem.be