Extra controles op zwerfvuil

Extra controles op zwerfvuil

RANST – Lokale overheden en ‘Mooimakers’ spannen zich al jaren in om sluikstort en zwerfvuil in te perken. Ook onze gemeente zet zich gericht in tegen de strijd tegen het zwerfvuil. Eind september gaat de gemeente Ranst nog een stapje verder met deelname aan de handhavingsweek om zwerfvuil en sluikstorten tegen te gaan.

“Zo houden we jaarlijks een gemeentelijke zwerfvuilopruimactie, werd een belastingreglement opgesteld om sluikstorters en hondeneigenaars die de poep van hun viervoeter niet opkuisen, te kunnen beboeten én maken we gebruik van onze aankondigingsborden om regelmatig sensibiliserende boodschappen over ‘Proper Ranst’ te verspreiden,” zegt de milieudienst.

Extra controles
“Eind september gaan we nog een stapje verder. Een hele week lang, van 18 tot 24 september, houden we dus een extra oogje in het zeil om zwerfvuil en sluikstort tegen te gaan. ”

Die week zullen er meer controles zijn, zowel anoniem als in uniform. Lichte overtreders spreken we aan. Bij zwaardere overtredingen zoeken we actief naar de identiteit van de sluikstorter die dan een boete krijgt.
We gaan hierbij niet alleen voor een harde, maar ook voor een positieve aanpak: wie zijn zwerfvuil correct in de vuilnisbak gooit, mag rekenen op een complimentje!