Extra update sneeuwstoring op donderdag 14 januari 2021

Extra update sneeuwstoring op donderdag 14 januari 2021

HET WEER – Goedemiddag beste Antwerpenaren & omstreken! Wie de nieuwssites deze ochtend al bekeken heeft, kon ongetwijfeld lezen dat er morgen sneeuw kan vallen in Vlaanderen. Dit klopt inderdaad, want een sneeuwstoring zou ons land in de loop van komende nacht vanuit het zuidwesten bereiken.

Echter, verwacht ik maar weinig sneeuw in de provincies Antwerpen en Limburg. In de loop van donderdagochtend wilt deze storing graag verder richting het noordoosten opschuiven. Een hogedrukgebied dat boven Scandinavië gelegen is, zal dit echter tegenhouden waardoor de storing opnieuw naar het zuiden geduwd zal worden. Hierdoor kunnen er voornamelijk in het zuidelijke deel van onze provincie wat vlokjes kunnen vallen, en zullen we morgenochtend de radarbeelden goed in het oog moeten houden. Een klein detail van enkele tientallen kilometers, maakt natuurlijk een groot verschil in ons weerbeeld morgenochtend.

Onderstaand kaartje 1 illustreert mooi de grens tussen sneeuw en een droog weerbeeld. Bij kaartje 2 zien we dat er in de rest van Vlaanderen, en dan voornamelijk in Oost- en West-Vlaanderen tot een sneeuwdek van 5 cm gevormd kan worden gezien deze neerslagzone nog tot in de namiddagperiode over deze provincies zal schuiven.Morgenochtend zullen we in ieder geval met extra updates komen waarbij u via onze website www.weerstationzoersel.be de meest recentste radarbeelden kan raadplegen!

Dit bericht mag dan ook zeker gedeeld worden om andere Antwerpenaren en Limburgers te informeren dat er bij ons in de regio (en dat voornamelijk in het noordoosten) weinig kans zal zijn op een sneeuwdekje.

SAMENVATTING: Enkel in het zuidelijke en westelijke deel van de provincie Antwerpen kan er een tijdelijk sneeuwdekje gevormd worden. In het noorden en het oostelijke deel (waarbij de Kempen bij toe behoort), is er weinig kans op een sneeuwdekje, maar kunnen er tijdelijk wel enkele vlokjes te zien zijn.

❗Extra update sneeuwstoring op donderdag 14/1! ❄ Goedemiddag beste Antwerpenaren & omstreken! Wie de nieuwssites deze…

Geplaatst door Weerstation Zoersel & omstreken op Woensdag 13 januari 2021