Felle windvlagen verdwijnen

Felle windvlagen verdwijnen

HET WEER – Goedemorgen Zoersel & omstreken! (05:30 uur) Na opnieuw een onstuimige avond gehad te hebben, bleef het afgelopen nacht nog een tijdje regenachtig. Inmiddels is het overal droger en rustiger, maar kouder geworden met temperaturen die momenteel rond +4 tot +5 graden liggen in onze provincie. Vandaag blijft het droge weerbeeld aanhouden bij een briesje uit het zuidwesten.

Felle windvlagen zullen de komende dagen niet meer aan de orde zijn.Dit weekend blijft het meestal droog. Enkel op zaterdagavond en in de nacht naar zondag kan er wat winterse neerslag vallen bij nachttemperaturen die rond het vriespunt zullen schommelen. Ook de komende nachten tot midden volgende week zullen we rekening moeten houden met koudere temperaturen.

Indien er tijdens deze nachten enkele buitjes over onze regio’s trekken, dan kunnen er zeker en vast smeltende sneeuwvlokken gespot worden. De kans op een tijdelijk sneeuwdekje zal vooral tijdens de ochtendperioden vanaf volgende week het grootst zijn. Overdag halen we tot midden volgende week frissere maxima tot +4 graden overdag. Vanaf maandag mogen we ook overdag rond het middaguur een neerslagzone vanuit het westen verwachten.

Vanaf volgende week donderdag lijken de temperaturen en de regen- en windkansen weer te stijgen. Maak er een mooie vrijdag van!

www.weerstationzoersel.be