Fietspad Herentalsebaan krijgt berijdbaar asfalt

Fietspad Herentalsebaan krijgt berijdbaar asfalt

RANST – Het fietspad aan de Herentalsebaan is al jaren een hobbelig parcours van en naar Wommelgem. Het gemeentebestuur (N-VA en Groen) maakt meteen een inhaalbeweging en legt bijna 3 kilometer fietspad aan met rode asfalt.

“Met de heraanleg van dit fietspad zorgen we voor 2620 meter vlot berijdbare ondergrond,” zegt Groen. “Heel wat jongeren op weg naar school, volwassenen op weg naar het werk en recreatieve fietsers krijgen nu een prima fietspad in ruil. Daarnaast zorgen we ook voor de heraanleg van het aanwezige voetpad.”

De gemeenteraad keurde in maart het lastenboek goed en het project wordt nu gegund.

De partij Groen laat ook in enkele reacties weten op hun Facebookpost dat ze een heel lijstje willen aan pakken, maar dat dit op 6 jaar zeker niet kan gebeuren;

“In de afgelopen 12 jaar zijn onze fietspaden in een zeer slechte toestand geraakt, samen met N-VA willen we werk maken van veilige fietspaden. Het lijstje is lang, uiteraard hebben we meer dan 6 jaar nodig om alles te realiseren,” zegt de partij.

Lijst met fietspaden
Tijdens de vorige legislatuur maakte Groen een lijst met fietspaden die aangepakt zouden moeten worden, vermits ze oncomfortabel/niet veilig zijn. “De toenmalige meerderheid ontving het lijstje, maar deed er niets mee.”

“De Van den Nestlaan staat ondertussen al in het lijstje dat wordt aangepakt, dit werd nog in het vorige bestuur goedgekeurd. Nu pakken we naast de Herentalsebaan ook de Jozef Simonslaan aan, dit zal  worden aangepakt tijdens d vernieuwing van de rioleringswerken, een deel van de Oudstrijdersstraat in Oelegem zal ook een gescheiden fietspad krijgen. Ook de Zandhovensesteenweg tussen Zandhoven en Heesterbos staan al in het aan te pakken lijstje.”

Volgende straten moeten zeker worden aangepakt: Dorpsstraat Emblem, Oelegemsestweenweg Broechem/Oelegem, Vaarstraat tussen E313 en Albertkanaal, Schildesesteenweg in Oelegem.

Bekijk hier de lijst van Groen Ranst.