Filmopnames in centrum voor stoomtramfilm

Filmopnames in centrum voor stoomtramfilm

BROECHEM/RANST – Dit weekend zullen er in Broechem en omgeving heel wat opnames plaatsvinden voor de film over de stoomtram. Zo zal het Gemeenteplein, Streep en Pertendonckstraat op bepaalde plekken verkeersvrij moeten zijn.

Het Land van Playsantiën, heeft in het kader van een ruimer toeristisch project, aan Sandhills Studio, een Zandhovense creatieve studio, de opdracht gegeven om een film te maken over de stoomtram. In deze film, die uiteindelijk ongeveer 20 minuten zal duren, wordt de stoomtram in beeld gebracht.

Een tweede rit begint ook in Borgerhout en die rijdt over Wommelgem, Ranst en Broechem naar Zandhoven en Zoersel. In die tram vinden we de heer Schellekens. Hij stond aan de wieg van de fruitteelt in Broechem en wil de Kempenaren meer welstand geven.

Stoomtram bracht welvaart
Ongeveer 130 jaar geleden veroverde de stoomtram de Kempen. Een nieuwe wereld ging open voor de Kempenaars. In plaats van uren met de kar naar de markten van de stad te trekken, konden de Kempenaars nu hun boter, melk, kaas,… naar de stad brengen met een veel grotere snelheid. De stoomtram bracht welvaart, maar ook de eerste toeristen en kunstenaars mee.

Beelden ATV: