Forensisch auditrapport op vraag van CD&V/Wij Ranst besloten behandeld op gemeenteraad

Forensisch auditrapport op vraag van CD&V/Wij Ranst besloten behandeld op gemeenteraad

RANST – Op de gemeenteraad van afgelopen maandag stonden er ook 2 punten op de agenda over het forensisch auditrapport dat werd gedaan binnen de gemeente.

Christel Meeus (CD&V/Wij Ranst) vroeg aan het begin van de gemeenteraad om punt 5 en 6 in besloten zitting te houden. “Het gaat over de bespreking van de vorige gemeenteraad dat besloten werd besproken,” zegt Meeus. “Ook op het document in bijlage staat uitdrukkelijk ‘niet openbaar maken’.

“De burger weet dus uiteindelijk van niks”
Ook Roel Vermeesch (onafhankelijke partij) reageerde op deze punten. “Ik kan er niet aan doen dat u er toch alles aan doet om dit alles lekker ter sprake te blijven houden, dit werd in een speciale zitting gedaan, de burger weet dus uiteindelijk van niks,” zegt Vermeesch. “Toch heeft de burger dit via de media mogen vernemen, ook het personeel werd ingelicht over de dossierstukken. Ik snap niet dat jullie dit dan nu in publiek willen bespreken. Wij zijn nog altijd bereid om onze gemeente te laten draaien.”

“Ook activiteiten te laten doorgaan, want ik merk ondertussen dat Wintertintelingen werd afgeschaft, activiteiten die worden afgeblazen, al bekend worden gemaakt, … Ik denk dat dit de burger aanbelangt.”

“Er zijn andere instanties die dit zullen beoordelen en niet veroordelen zoals men nu wil doen.”

Personeel moest ingelicht worden over onderzoek
“Het onderzoek liep al vanaf september 2018, het personeel wist dit uiteraard, daarom vond ik het noodzakelijk dat onze medewerkers weten waar het onderzoek stond,” reageert burgemeester Johan De Ryck (N-VA).

“Ik wil benadrukken dat er door mij nooit namen zijn vernoemd, niet naar het personeel, niet naar de pers. Er worden in punt 5 en 6 geen namen genoemd en dit kan in openbare zitting plaatsvinden, dit werd bevestigd door openbaar bestuur,” licht De Ryck toe.

“Onze ganse fractie zal de zitting verlaten als ze worden besproken,” zegt Christel Meeus. Na schorsing werd er toch beslist om de punten het geheim te houden.

Je kan het gesprek hier herbeluisteren.