FOTO: Kleuterschool De Sleutel vliegt erin

FOTO: Kleuterschool De Sleutel vliegt erin

BROECHEM – Nadat de deelgemeenten Ranst en Oelegem al een kleuterschool kregen in het verleden, heeft nu ook Broechem een eigen kleuterschool. Schepen voor onderwijs Annelies Creten (Groen) opende samen met de ouders en kinderen de twee nieuwe kleuterklassen.

Annelies Creten benadrukte nog eens in haar speech dat de keuze van vrij onderwijs als openbaar bestuur belangrijk is, ook in deelgemeente Broechem. “Er was heel wat commotie ontstaan in de gemeenteraad hierover, maar er was ook heel veel vraag vanuit de school en leerkrachten zelf,” zei Creten. “We zijn blij dat ouders nu in 3 deelgemeente de vrije keuze hebben.” Dat er vraag naar is bleek ook uit de inschrijvingen. Maar liefst 31 starten dinsdag 1 september in 2 kleuterklasjes.

Ook directeur Marleen Olmen was vol lof over het werk dat zowel de gemeentediensten als haar twee kersverse kleuterjuffen hebben gestoken in de kleuterklasjes. “Na meer dan 140 jaar lagere school is het tijd voor een nieuw hoofdstuk, vanaf nu verwelkomen we ook kleuters in onze school,” zei Marleen.

Alle leerlingen kregen een vliegtuigticket om er vanaf dinsdag in te vliegen voor een spetterend schooljaar.

Zo zal juf Evi, van de uiltjesklas zich ontfermen over de kleuters van 2,5 en 3 jaar. In de vogeltjesklas is Juf Lynn oppervogel van de 4 & 5-jarige kleuters.

Geplaatst door GBS De Sleutel op Zondag 30 augustus 2020