Fruitbedrijf Notelteirs slaat met bedrijf andere weg in

Fruitbedrijf Notelteirs slaat met bedrijf andere weg in

BROECHEM – Familiebedrijf Notelteirs-De Wilde, van Kurt en Greet, hebben gisterenavond op hun Facebookpagina het nieuws gegeven dat ze met hun bedrijf een andere weg ingaan.

Je kon in het Stalleke aan de Moorstraat terecht voor appelen, peren, pruimen en kersen. Daarnaast kon je er ook heel wat groenten vinden en uiteraard de bekende appelsappen.

Windhoos en nog meer pech
Nadat er een vernietigende windhoos over het bedrijf trok in 2013, moest er een manier gezocht worden om het bedrijf terug op de rails te krijgen. Heel wat helpende handen zorgden ervoor dat de schade werd opgeruimd. Zo werd er ook sap gemaakt van de gesneuvelde appels, zo puur mogelijk: zonder toegevoegde suikers of bewaarmiddelen. Ook organiseerde het bedrijf in oktober de Appelfeesten. 

Mentaal en fysiek kapot
“We hebben massaal sap geperst en een sapbedrijf opgestart naast ons fruitbedrijf. De jaren die volgden brachten echter Poetin, vorst, droogte,…Hoe hard we ook werkten, het mocht niet baten en mentaal en fysiek heeft een mens nu eenmaal grenzen. Daar zijn we zeer vaak op gebotst en daarvoor hebben we zware tol betaalt,” zegt het bedrijf.

“We hebben besloten om een andere weg op te gaan met het bedrijf met heel, heel veel spijt in het hart. We maken nog wel heerlijk sap dat nog steeds te verkrijgen is in ons kraam, Moorstraat 9, Broechem.
We willen alvast iedereen nog eens bedanken die ons jarenlang trouw gesteund heeft. En heten jullie nog steeds graag welkom voor een heerlijke dorstlesser of een cadeauverpakking uit ons kraam. En voor de gelegenheid lanceren we graag twee nieuwe smaken: appel – kurkuma en pure Boskoop.”