Geen afvalophaling door stiptheidsactie – UPDATE

Geen afvalophaling door stiptheidsactie – UPDATE

RANST – Door een stiptheidsactie bij de ophaaldiensten van afvalintercommunale Igean worden vandaag 21 juni de ophaalrondes in Ranst niet afgewerkt en zullen zakken of containers blijven staan.

Dat laat de gemeente Ranst weten op hun website en Facebookpagina. “De directie van Igean is in overleg met een afvaardiging van het personeel.
Op dit moment is er nog geen duidelijkheid wanneer de inzameling zal worden uitgevoerd.”

UPDATE: 

– De ophalingen van pmd worden NIET ingehaald. We vragen de inwoners van Kapellen (5A en 5B), Ranst en Schilde (zone vrijdag) dan ook om hun blauwe zak binnen te halen en opnieuw aan te bieden bij de volgende geplande ophaalronde. Uiteraard kan je hier ook mee terecht op je recyclagepark in de buurt.

Wanneer deze doorgaat kan je lezen op de ophaalkalender of terugvinden in de Recycle app. De ophaalkalender is ook digitaal te raadplegen via www.igean.be/ophaalkalender.

– gft-ophalingen in de gemeenten Brecht (zone 1B), Kapellen (zone 5A en 5B), Kontich (zone centrum en Kazerne/Waarloos), Niel, Wijnegem en Zandhoven: we bekijken begin volgende week of en wanneer we deze rondes kunnen inhalen. 

Zodra er meer informatie of data van inhaalrondes gekend zijn, worden ze gecommuniceerd via onze website (www.igean.be) en de (digitale) informatiekanalen van je gemeente.

Ook hier vragen we de inwoners om hun gft-zak of –bak binnen te halen en de verdere informatie op te volgen via onze website of die van de gemeente.

– De ophaling van huisvuil

Een aantal collega’s zal zaterdag 22.06 de ophaling van restafval in Kapellen starten.
Wat de ophaling van huisvuil in Ranst betreft, vragen we de inwoners van Ranst hun huisvuilafvalzak binnen te halen en bij de volgende ophaalronde op vrijdag 28 juni opnieuw aan te bieden.