Geen bijkomende maatregelen nodig in Annuncia Instituut in Ranst

Geen bijkomende maatregelen nodig in Annuncia Instituut in Ranst

RANST – Nadat in de loop van deze week alle kinderen en leerkrachten van klas 6 B werden getest, werden gisteren ook de kinderen en leerkrachten van klas 6A getest in het Annuncia Instituut.

“Uit de resultaten die zojuist bekend gemaakt werden, blijkt dat er geen enkele bijkomende besmetting werd vastgesteld. Het ziet er dus op dit moment naar uit dat het virus zich niet verder verspreid heeft in de school,” laat de gemeente Ranst weten.

“Het is echter pas na een tweede negatieve test dat de betrokkenen hun quarantaine mogen beëindigen. Hiervoor zal het mobiel testteam van het UZA in de loop van volgende week opnieuw ter plaatse komen met een testbus. Volgens de artsen wordt de situatie in de school nu niet langer beschouwd als een verhoogd risico.”

“Iedereen wordt wel opgeroepen om zoals steeds waakzaam te blijven, de hygiënemaatregelen na te leven en sociale contacten te beperken.”

Wie bijkomende informatie wenst kan steeds terecht bij burgemeester Johan De Ryck, 0475 62 90 63 of Johan.DeRyck@ranst.be