Geen kermiskramen op 81ste Molekenskermis

Geen kermiskramen op 81ste Molekenskermis

OELEGEM – Vorige week vond nog Meulekenskermis plaats aan de parochiezaal, dit weekend is het de 81ste Molekenskermis aan de Pousse Café aan het rond punt van de Strijdersstraat in Oelegem.

Een haringavond start vanavond en een optreden van Duo TLB. Zaterdag zijn er volksspelen, kindergrime en een Militariabeurs. Vanaf 16 uur zijn er optredens van onder meer Brood zonder boter.

Zondag is er een echte wafelenbak en ook weer optredens. Maar een kermiskraam, dat zal je het hele weekend niet zien staan. Nochtans wil het woord “kermis” in de naam. Een kermis of foor is een verzameling rondtrekkende attracties en kramen in de openlucht ter vermaak van het volk.

Maar dus geen kermiskraam te zien dit weekend. We probeerden contact te leggen met de organisatoren. Bieke Van Egdom: “Neem contact op met pousse café”. Dat deden we dan. Waar ze antwoorden: “Neem contact op met Bieke Van Egdom.” Op mail wil de organisatie niets zetten, nochtans hebben we dan meteen een bewijs dat de info klopt. Een week later zegt de uitbater van het café dan ineens: “Neem contact op met…” Maar na 5x bellen en het inspreken van een Voice mail… krijgen we maar geen contact.

Blijkbaar is er een ruzie tussen de vorige organisatoren, die vorig jaar hun concept verhuisden naar de parochiezaal in Oelegem. Maar de organisatoren van Meulekenskermis trokken weg omdat de huur van de parochiezaal een pak goedkoper is dan het afhuren van het café aan het rond punt.

We komen er niet wijs uit. Maar dit weekend feest met heel wat optredens in Oelegem op Molekenskermis, zonder kermis. Kan u nog volgen?