Gekke sokken dragen op wereld vrolijkheidsdag that sOcks!

Gekke sokken dragen op wereld vrolijkheidsdag that sOcks!

RANST – Heel veel mensen worden vrolijk van eens ‘buiten de lijntjes’ te kleuren en dat kan op vele manieren: door je te gek te verkleden bij Carnaval, door uitbundig mee te zingen bij een fout liedje, door lekker gek te dansen voor de spiegel, door mopjes te vertellen, door met vrienden avonturen te beleven…

De Ranstse jeugddienst werd geïnspireerd door Sam.

Sam doet zelf zijn sokken aan. Eerst een groene sok. En dan een rode. Dat is weer wat anders. Volgens Sam zijn gelijke sokken saai. Hij besluit voortaan twee verschillende sokken aan te trekken. Op school vindt iedereen Sam bijzonder en al vlug dragen alle kinderen verkeerde sokken. Iedereen volgt zijn voorbeeld.
(Uit: ‘verkeerde sokken’ geschreven door Youp van ’t Hek)

“De bibliotheek van Ranst is onze partner bij deze actie,” zegt Stefan van de jeugddienst. “Via deze weg roepen we iedereen in onze gemeente op om op 20 maart twee gekke sokken te dragen.  Wij hopen dat alle kinderen maar ook de grote mensen mee willen doen.”

“Je kan het ook subtiel doen, door kleine verschillen in kousen te dragen of door je gekke combinatie te verstoppen onder je broek of het lekker hard laten opvallen met een fluo geel exemplaar met flamingo’s er op, gecombineerd met een knalrode met witte schelpjes erop.”

WEDSTRIJD
Stuur maar een foto door van jou en je sokken (op school of op je werk of …) naar jeugddienst@ranst.be en misschien win je zelfs een mooie prijs!