Gemeente en jeugddienst zorgen voor alternatief nieuwjaarszinnen

Gemeente en jeugddienst zorgen voor alternatief nieuwjaarszinnen

RANST – Helaas is het dit jaar niet toegestaan om deur aan deur te gaan nieuwjaarszingen. “Toch willen we de kinderen uit Ranst aanmoedigen hun nieuwjaarswensen over te brengen aan de mensen in hun omgeving,” zegt de gemeente Ranst op hun website.

“Ook de traditie van het nieuwjaarszingen op 31 december ontsnapt dit jaar niet aan de coronamaatregelen. In de hele provincie Antwerpen is het verboden om Nieuwjaarke Zoete te gaan zingen en ook het Driekoningen zingen is verboden.”

“Om toch je nieuwjaarswensen over te brengen aan je vrienden, familie, buren, .. organiseert de gemeente Ranst 2 alternatieve acties.”

Nieuwjaarswensen aan het raam

Maak een mooie nieuwjaarswens op onze affiche en hang ze aan het raam, zodat iedereen ze kan zien. Laat je fantasie de vrije loop en maak een mooi gedicht, een tekening of een vrolijke spreuk.

Download de affiche op deze link of haal ze op in één van de bibliotheken in Ranst, Emblem of Oelegem.

Nieuwjaarswensenwedstrijd

“Maak met je broers, zussen, mama, papa, .. een grappige foto of een leuk filmpje van jouw creatieve nieuwjaarswens en maak kans op een snoeptaart!”

“Post je foto of filmpje op Instagram (zet dit zeker openbaar zodat we jouw wens kunnen terugvinden) met #gemeenteranst en #nieuwjaarswensen2520.”

“Stuur een mail naar jeugddienst@ranst.be met de link naar je nieuwjaarswens. Uit alle inzendingen loten we 10 winnaars van een lekkere snoeptaart!”