Gemeente kiest voor minder aanplakborden verkiezingen

Gemeente kiest voor minder aanplakborden verkiezingen

RANST – Op 26 mei moeten we weer naar het stembureau, daarbij horen ook de aanplakborden op verschillende plekken in de gemeente. Het schepencollege besliste vorige week, donderdag 4 april,  om het aantal borden drastisch te verminderen van 11 naar 4. Dus 1 plaats per deelgemeente.

“Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werden er voor het plaatsen en weghalen van de gemeentelijke aanplakborden 190 uren gepresteerd,” zegt het schepencollege. “Digitale communicatietechnieken hebben de bovenhand gehaald en tijdens de recente provincieraadsverkiezingen hebben we gemerkt dat de openbare plakborden meestal leeg bleven.”

Gemeentepersoneel nuttiger inzetten
“Het gemeentepersoneel kan dan ook beter ingezet worden op andere locaties en voor andere doeleinden dan het plaatsen en het later verwijderen van de verkiezingsborden,” dat zegt het schepencollege.

“Gemeenten zijn echter wettelijk niet verplicht om borden voor verkiezingspropaganda te plaatsen. Om enerzijds het aantal uren voor het plaatsen en weghalen van de gemeentelijke aanplakborden te verminderen en anderzijds alle partijen de kans te geven om zich kenbaar te maken aan de kiezer werd er beslist om het aantal plaatsen waar er gemeentelijke aanplakborden staan te verminderen van 11 naar 4. Namelijk 1 plaats per deelgemeente.”