Gemeente Ranst belt alle 80-plussers op

Gemeente Ranst belt alle 80-plussers op

RANST/CORONA – Gemeente Ranst wil in deze coronatijden iedereen zo goed mogelijk informeren: via de website, sociale media, Hoplr … “Maar vooral ouderen vinden hun weg niet naar deze digitale kanalen. Dit is ook de meest kwetsbare groep die door de maatregelen geïsoleerd kan geraken,” zegt de gemeente in een persbericht;

“Daardoor kunnen ook andere noden en bezorgdheden ontstaan. Een eenvoudig telefoontje kan dan een wereld van verschil betekenen.”

Daarom besliste de gemeente Ranst om alle 80-plussers, waarvan een telefoonnummer gekend is of teruggevonden werd, persoonlijk op te bellen. 

“Een team bestaande uit een 20- tal medewerkers van de gemeente startte met de eerste telefoontjes. De bedoeling is om bij de 80-plussers te informeren naar hun noden en hier meteen ook een oplossing voor te zoeken. We bieden hen een luisterend oor en gaan na of we deze mensen extra ondersteuning kunnen bieden tijdens de coronacrisis. Eventuele hulpvragen geven we direct door aan ons vrijwilligersplatform Ranst Helpt.

Hebt je een hulpvraag? Bel dan 03 385 38 88 (enkel tijdens de kantooruren).

“Dit nummer mag je gedurende de hele crisisperiode blijven gebruiken en je mag dit ook zo doorgeven aan andere Ranstenaars die we moeilijk kunnen bereiken (via digitale weg).”