Gemeente Ranst bezorgt 80-plussers een verrassingspakket

Gemeente Ranst bezorgt 80-plussers een verrassingspakket

RANST – Senioren worden tijdens de coronapandemie soms vergeten. Om ervoor te zorgen dat de 80-plussers in Ranst niet vereenzamen, belden medewerkers van de gemeente hen bij het begin van de corona-uitbraak in ons land op om te informeren hoe het met hen was en of ze hulp nodig hadden. 

“Ook nu nog heeft de gemeente oog voor hen. Het gemeentebestuur van Ranst gaat alle inwoners die dit jaar 80 worden (geboortejaar 1941 en vroeger) een hart onder de riem steken en hen laten weten dat ze nog altijd aan hen denkt,” zegt schepen Leen Baeten (N-VA).

Iedereen uit deze leeftijdscategorie zal volgende week van het gemeentebestuur (25-28 januari) thuis een verrassingspakketje ontvangen.

“We zeggen natuurlijk nog niet wat de inhoud is – het moet per slot van rekening een verrassing blijven – maar we denken wel dat de mensen deze attentie zullen appreciëren,” zegt Baeten.

“De pakketten worden elke voormiddag vanaf 9 uur bezorgd, zodat alles voor de middag is bedeeld. Elke dag komt er een andere deelgemeente aan bod: op 25 januari Broechem, 26 januari Oelegem, 27 januari Ranst en op 28 januari Emblem.”

“Om ervoor te zorgen dat we niet voor een gesloten deur zouden staan, willen we vragen om deze boodschap zoveel mogelijk te verspreiden.”