Gemeenteraad even geschorst om raming te herbekijken

Gemeenteraad even geschorst om raming te herbekijken

RANST – Afgelopen maandag werd de zitting van de gemeenteraad even geschorst. Reden? Een discussie over het budget van de aanpassingswerken aan Den Boomgaard, Krejoel en het seniorenlokaal.

“We hebben in februari ons akkoord reeds verklaard voor de aanpassingswerken,” reageerde Johan De Ryck van oppositiepartij N-VA.  “Toen werd ons een budget getoond van 147 000 euro, er ging ook niets veranderen aan de raming, beloofde Roel Vermeersch (Open VLD) de schepen voor financiën. Maar wij hadden met onze partij reeds ontdekt dat de optelsom van de raming ineens werd overschreden met 77 500 euro,” zegt De Ryck.

“Tijdens de gemeenteraad bleef de betrokken schepen bij hoog en bij laag ontkennen dat er een verhoging was. Toen we vroegen om zijn dossier erbij te nemen moest hij toegeven dat hij het dossier nog niet had bekeken.”

De gemeenteraad werd even geschorst en de schepen ging het hele dossier nakijken. Na de schorsing moest de schepen toegeven dat N-VA gelijk had.

“Op onze vraag om de goedkeuring uit te stellen wou het college niet ingaan. Wij kregen het verwijt dat wanneer we dit dossier niet goedkeurden het onze schuld zou zijn dat de werken pas op een latere datum kunnen gestart worden,” vertelt Johan.

“Wij vinden dit als partij de wereld op zijn kop. Dossiers die moeten goedgekeurd worden moeten correct zijn en niet onvolledig zijn. Men is bezig met het belastingsgeld van de inwoner.”