Gemeentescholen tekenen niet in op Octoplusplan

Gemeentescholen tekenen niet in op Octoplusplan

RANST – De partij Groen interpelleerde afgelopen gemeenteraad met de vraag naar het gemeentebestuur waarom men met de gemeentescholen niet deelneemt aan het Octoplusplan.

Het Octopusplan is een project opgericht vanuit de Voetgangersbeweging vzw dat ernaar streeft dat zoveel mogelijk kinderen op een actieve wijze naar school komen. Hierin staat de Octopus symbool voor een veilige en kindvriendelijke woon-school omgeving. Het Octopusplan helpt scholen en gemeenten om integraal te werken aan verkeersveiligheid en mobiliteit.

Ranst doet met zijn gemeentescholen niet mee omdat er volgens het college al een actief beleid is rond verkeersveiligheid. De vrije scholen doen wel mee met Octopus. Gemeenteraadslid Kurt De Belder (Groen) vroeg zich af waarom de gemeente niet wil deelnemen aan dit project.

Geen vraag
“De gemeentescholen hebben hier geen vraag naar,” reageerde schepen van onderwijs en verkeersveiligheid Tine Muyshondt (CD&V). “De scholen doen zelf al heel wat dingen die het Octopus plan ook al geeft, onze gemeente deed al  veel voor groenere scholen.” De schepen wil dit volgend jaar wel bekijken met de gemeentelijke schooldirecties.