Gevolgen brand Ranstsesteenweg: safipad gedeeltelijk afgesloten

Gevolgen brand Ranstsesteenweg: safipad gedeeltelijk afgesloten

RANST – PERSBERICHT GEMEENTE RANST: Gisterenavond, 20 april, was er een brand in een magazijn in de Ranstsesteenweg 18. Er vielen gelukkig geen slachtoffers en de brandweer kreeg de brand snel onder controle. Omdat er echter een sterk vermoeden is dat er asbest is vrijgekomen bij de brand, heeft het gemeentebestuur een gespecialiseerde firma ingeschakeld om dit verder te onderzoeken. Om uitsluitsel te kunnen geven over het gebied dat mogelijk verontreinigd is, heeft deze firma een aantal stalen genomen in de wijk die afgeboord wordt door de Grensweg, het Heiken en Hagenbroek-Noord.

Ook werd het safipad afgesloten van de Ranstsesteenweg tot aan de Beukendreef.

Als er inderdaad een asbestverontreiniging wordt vastgesteld dan zal het gemeentebestuur onmiddellijk een firma aanstellen om de getroffen percelen te reinigen.

We willen de omwonenden, in het belang van hun gezondheid, vragen om verdachte partikels zeker niet zelf op te ruimen en het betreden van hun tuin te vermijden.

Als u steeds snel op de hoogte wil zijn van incidenten in uw omgeving, kan u zich inschrijven op Be Alert via www.be-alert.be. Deze verwittigingstool werd ook gisteren en vandaag ingezet door de gemeente om u snel te kunnen informeren.