GLS De Knipoog start zelfs met 2 kleuterklassen

GLS De Knipoog start zelfs met 2 kleuterklassen

RANST – De gemeentelijke lagere school De Knipoog start op 1 september met maar liefst 2 kleuterklassen. In het begin van dit jaar werd er op zoek gegaan naar 1 kleuteronderwijzer(es), maar dat worden er dus zelfs 2.

In Ranst of deelgemeenten kan je enkel naar de lagere school in het gemeentelijk onderwijs, een kleuterschool kiezen moest steeds in een vrije school. Twee jaar geleden was er nog onrust in de gemeente omdat er over mogelijke fusie met het Annuntia-Instituut werd nagedacht.

Eerst sprake van fusie
Burgemeester Hofmans (Open VLD) verklaarde in 2015 dat er nog geen beslissing was genomen, in het Annuntia-Instituut moest men containerklassen bijplaatsen, maar in De Knipoog stonden er lokalen leeg. Er werd zelfs gesproken over een mogelijke fusie en de school te laten verdwijnen.

Uitpakken in informatieblad
Er was dus duidelijk nood in onze gemeente naar een kleuterschool. Heel wat ouders kiezen graag voor het gemeentelijk onderwijs. Toen het oudercomité en de de partijen Groen Ranst en N-VA Ranst in opstand kwamen, is het bestuur tot inkeer gekomen en namen ze dus toch de beslissing. In het informatieblad RanstInfo van maart-april pakte het gemeentebestuur uit als trotse gemeente met een eigen kleuterschool, met zelfs de vacature voor een nieuwe kleuteronderwijzer.

Meer info over de school: www.glsdeknipoog.be