Goesting! wil standpunt gemeentebestuur weten over industrie aan De Keer

Goesting! wil standpunt gemeentebestuur weten over industrie aan De Keer

RANST / GEMEENTERAAD – “Voor de volgende gemeenteraad van 19 april 2020 hadden we met onze partij (Goesting!) een interpellatie voorbereid naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rond het industrieterrein aan de keer,” laten Bart Goris en Hilde Goris weten.

Ontwikkeling industriezone op de keer
“In het kader van het Economisch Netwerk Albertkanaal (ENA), is er al geruime tijd sprake van de ontwikkeling van een extra bedrijventerrein op de Keer,” aldus Bart Goris (Goesting!).

“Op 18 december 2020 werd er een nieuwe stap genomen in deze plannen nadat Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir (N-VA) besliste om een onderzoek te starten naar de mogelijkheid van het ontwikkelen van het bedrijventerrein op de Lage Keer.”

“Afhankelijk van de resultaten van deze studie, bijvoorbeeld op vlak van ontsluiting, zal de Vlaamse Regering dan een beslissing nemen. Tijdens deze studie zal ook advies gevraagd worden bij de betrokken gemeenten Ranst en Wommelgem. Omdat deze ontwikkeling grote gevolgen zou hebben voor zowel inwoners, landbouwers alsook voor de mobiliteit in onze gemeente, willen we op de volgende gemeenteraad graag informeren naar het standpunt van het huidige bestuur.”