Groen en N-VA slaan handen in elkaar

Groen en N-VA slaan handen in elkaar

VERKIEZINGEN 2018 – Het was een lange strijd in Ranst. Wekenlang vroeg iedereen zich af, blijft de huidige meerderheid verder doen zoals de laatste 18 jaar, of kwam er nu een nieuwe burgemeester aan zet.

De kiezer heeft in Ranst duidelijk beslist. Open VLD verloor maar liefst 3 zetels van de 8 en CD&V heeft amper nog 3 stoeltjes in plaats van 5.

Grote winnaar was Groen, van 2 zetels naar 5 en ook Vlaams Belang steek met een zetel. N-VA, die de grootste partij was in Ranst kreeg er zelfs nog een plek bij. Kandidaat burgemeester Johan De Ryck zal zijn job als kabinetsmedewerker bij N-VA opgeven om voltijds burgemeester te worden.

Tot laat in de avond was hij in lange gesprekken met Dirk Van Nimwegen en Luc Redig. “Er was dus op voorhand niets gepland om samen te gaan. Vandaag volgen de volgende gesprekken om met een plan naar buiten te komen en wat men de komende 6 jaar gaat aanpakken,” zegt kersverse burgemeester De Ryck.

Open VLD bekijkt toekomstplannen
Gisteravond liet Hofmans, huidig burgemeester, nog weten dat hij toch nog zou doorgaan. Zijn eerste reactie was nochtans dat hij zou stoppen. De partijleden van Open VLD gaan samen bekijken wat ze nog kunnen redden en wat hun zetels nog kunnen doen. De 5 stoelen worden nu niet meer ingenomen door een loon van een schepen, maar een zitpenning van ongeveer 200 euro per gemeenteraad.

Een reactie van Open VLD bij ATV:

Een reactie van N-VA bij ATV: