Groen Ranst gaat voor eerlijker en menselijker

Groen Ranst gaat voor eerlijker en menselijker

VERKIEZINGEN 2018 – Met een spiksplinternieuwe website lanceert Groen Ranst haar eerste standpunten om naar de verkiezingen te stappen.

Menselijker, eerlijker en gezonder zijn de eerste standpunten van de partij. “We willen een speciale ‘zorgschepen’ die waakt over de sociale gevolgen van eender welke collegebeslissing. Ook willen we alle gemeentelijke gebouwen toegankelijk maken voor rolwagens,” klinkt het.

Achterkamertjespolitiek
“Met Groen Ranst bepaalt de inwoner mee hoe onze gemeente er morgen uitziet. Achterkamertjespolitiek is in Ranst verleden tijd, wij willen inspraak en transparantie, dat is onze norm.” zegt Groen strijdvaardig. “Het bestuur neemt enkel beslissingen in het algemeen belang en niet om enkelingen te plezieren. Een deontologische code voor schepenen kan vermenging met privébelangen voorkomen.”

Concerte voorstellen voor verkeersveiligheid
Tot slot wil de partij ook dat jong of oud zich met een gerust hart kan verplaatsen door Ranst. “Voetgangers en fietsers zijn ons uitgangspunt, met een serieuze inhaalbeweging voor de fietspaden. De verkeersoverlast door de dorpskernen én het sluipverkeer krijgen een structurele aanpak. We komen met concrete voorstellen en dit kan enkel via overleg met hogere overheden en De Lijn en door strenger toezicht op ontoelaatbaar rijgedrag.”

Bekijk het hele programma op www.groenranst.be.