Groen Ranst groeit en bereidt met vertrouwen de volgende verkiezingen voor

Groen Ranst groeit en bereidt met vertrouwen de volgende verkiezingen voor

RANST – Het vertrek van Lotte Van Camp is bij Groen Ranst zeker geen reden om bij de pakken te blijven zitten. “Het stijgend aantal actieve leden sterkt ons in de overtuiging dat we met een sterke lijst naar de verkiezingen van 2018 zullen trekken,” klinkt het in een persbericht bij de partij.

“Nieuwe, enthousiaste en jonge krachten, zoals Stefanie Gijsels (student geneeskunde), Joris Van Camp (jeugdconsulent) en Annelies Creten (Bachelor Gezinswetenschappen) komen onze lijst in 2018 al zeker versterken; vaste waarde Luc Redig zal ook dit keer de lijst voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen trekken.”

“Geen inspraak bij huidig bestuur”
“Oppositie voeren tegen een verkrampt bestuur met een krappe meerderheid die geen inspraak duldt: het is niet makkelijk. Maar de aanhouder wint. Onder de niet-aflatende Groene druk ging het bestuur in een aantal dossiers toch overstag,” zegt Kurt De Belder. “We bleven ijveren voor meer zones 30 in de dorpskernen, speelstraten tijdens de vakantie, de eerste fietsstraten in Ranst, het behoud van de gemeentelijke basisschool in Ranst, het redden van de bomen in de Kasteeldreef. In deze dossiers hebben we een hoofdrol gespeeld.”

“Zoals kon worden gevreesd heeft de huidige coalitie voor het overige nóg meer stilstand gebracht dan de vorige. Ranst moet vooruit en heeft nood aan een nieuw beleid en daaraan willen we mee bouwen.”

Wat wil Groen Ranst realiseren?

  • Een duidelijke keuze voor de zwakke weggebruiker met verkeersluwe dorpskernen en verkeersingrepen waar nodig.
  • De integratie van het OCMW in de gemeentelijke werking biedt kansen om een nieuw, vooruitstrevend sociaal beleid op poten te zetten, met een aangepaste dienstverlening.
  • Eindelijk een bouwcode met duidelijke regels over wat kan en wat niet. Meer aandacht voor behoud van het gemeentelijk patrimonium.
  • Een actief groenbeleid met onderhoud én uitbreiding van het bestaande groen, vooral bij de (her)aanleg van straten.
  • Een nieuw cultuurbeleid dat voor de verandering dit keer wél een visie aan de bevolking voorlegt.
  • Een andere ruimtelijke ordening: iedereen gelijk voor de wet, en meer aandacht voor de​ toenemende waterproblematiek in sommige delen van onze gemeente.
  • Inspraak mag geen dode letter blijven. Wijkbudgetten en aanmoedigen van nieuwe ideeën in ​buurten en straten.

“Groen werkt hard aan een nieuwe en betere toekomst voor onze gemeente. Met een vernieuwde lijst en een inspirerend programma, dat een heel ander Ranst voor ogen heeft, geven we een voorzet richting gemeenteraadsverkiezingen 2018,” klinkt het strijdlustig bij de partijleden.

www.groenranst.be