Groen Ranst interpelleert nog op laatste gemeenteraad

Groen Ranst interpelleert nog op laatste gemeenteraad

RANST – Nog steeds zorgen de werken van de bouwfirma DCA op de hoek van de Kapelstraat/Lostraat voor onveilige situaties. De werfzone werd vorige week verplaatst naar de Lostraat.

Deze keer met extra veilige dranghekken om de voetgangers en schoolgaande jeugd te beschermen voor het verkeer. Vorige week kregen we al een foto door van Roel Sebrechts, een bezorgde burger. ”

“Er zijn nu 2 dagen gepasseerd waar 100den auto’s over de stalen platen rijden en de nachtrust van de omwonenden verstoord wordt. De hekken ter bescherming van de voetgangers zijn na 1 dag al omver gereden en dit in een schoolstraat waar dagelijks kinderen passeren. Dit is absoluut geen veilige situatie,” vertelde Sebrechts.

Interpellatie van Groen Ranst
Ondertussen wil Groen Ranst vanavond, 17 december 2018, op de laatste gemeenteraad van het jaar en het huidige bestuur nog een interpellatie doen als oppositiepartij.

“Vrachtwagens rijden zich vast in de Lostraat en moeten over het voetpad.
Personenwagens maken rechtsomkeer in deze enkelrichtingstraat,” merkt de partij vandaag weer op. (zie foto boven)

“We willen deze wantoestanden nu echt laten stoppen en wel meteen,” klinkt het. Het huidige gemeentebestuur (Open VLD Ranst en CD&V/WIJRanst kijgt toe en zoekt zelf niet naar een oplossing.

Groen Ranst kan op dit moment enkel de zaak onder de aandacht brengen, want de partij maakt op dit moment nog geen deel uit van de bestuursmeerderheid.

“We zullen samen met onze coalitiepartner N-VA Ranst de toestand op de voet blijven volgen.”

De gemeenteraad start vandaag al om 19 uur. Bekijk de dagorde.

Benoeming tot ereschepen Verhaegen op laatste gemeenteraad