Groen Ranst niet tevreden met fietsstraat in Driepikkelhoeveweg

Groen Ranst niet tevreden met fietsstraat in Driepikkelhoeveweg

RANST – In het verleden werd er op de gemeenteraad wel eens gesproken over een fietsstraat, maar toen reageerde het bestuur dat dit écht overbodig is in ons dorp. Dit was iets voor de stad. Ondertussen werden er al 4 fietsstraten goedgekeurd. De Emblemseweg werd de eerste fietsstraat in onze gemeente. En zo zal nu ook de Mollentstraat, een deel van de Sint-Antoniusstraat en de Driepikkelhoeveweg een straat worden voor ‘koning’ fietsers.

Groen Ranst is het echter niet eens met die laatste straat. “We stelden zelf enkele jaren geleden voor om fietsstraten in te richten in onze gemeente. Men moest er toen niets van weten,” zegt Kurt De Belder (Groen)

“In een fietsstraat mogen gemotoriseerde voertuigen fietsers niet inhalen en maximum 30 kilometer per uur rijden. De afdwingbaarheid van het inhaalverbod is voor ons essentieel. Daarom hebben we grote twijfels bij de inrichting van een fietsstraat in de Driepikkelhoeveweg (tussen Vaartstraat en kerkhof Ranst). We vrezen dat vele automobilisten -door de breedte van de weg én de nu reeds platgereden bermen- zich niets zullen aantrekken van het inhaalverbod.” 

“Groen Ranst is voor fietsstraten, maar wel op de juiste plekken. Op deze plek is een fietsstraat geen goed idee zonder flankerende maatregelen (paaltjes, haag). We hebben ons dan ook onthouden bij de stemming op de gemeenteraad van afgelopen maandag.”