Groen Ranst reageert vol ongeloof op Facebookpost CD&V/Wij Ranst

Groen Ranst reageert vol ongeloof op Facebookpost CD&V/Wij Ranst

RANST – CD&V/Wij Ranst plaatste gisteren op hun Facebookpagina onderstaande post. Zij vinden het niet kunnen dat schepen voor Klimaat Luc Redig op uitnodiging van het Annuncia-Instituut kwam vertellen op de klimaatdag. Ook de directie van de school reageert vol ongeloof over deze reactie in Het Laatste Nieuws.

“Ik vind dit echt enorm raar dat Dirk Verbruggen (CD&V/Wij Ranst) hier een probleem van maakt,” zegt directie Nancy Pauwels.

De partij Groen Ranst reageerde vandaag alvast vol ongeloof en betreurt de reactie. Hieronder hun bericht. “Misschien een oproep om constructief aan politiek te doen… We hopen het van harte,” zegt de partij.

Beste CD&V/Wij Ranst,

Met grote verbazing lazen we jullie Facebookpost rond het bezoek van de klimaatschepen aan de leerlingen van het Annuncia Instituut tijdens hun Klimaatdag.
Uw partij beschuldigt de klimaatschepen ervan dat hij in persoonlijke naam sprak of -sterker- de partijstandpunten van Groen aan de leerlingen verkondigde.
Dit is voor ons een brug te ver.

We hebben het raden naar de beweegreden voor dit bericht. Jullie nemen een loopje met de waarheid, maar we vinden het minstens even erg dat jullie partij twijfelt aan de pedagogische norm die door de school gehanteerd wordt.
Daarom deze reactie.

In februari werd Luc Redig, klimaatschepen in Ranst, gecontacteerd door het Annuncia Instituut met de vraag om in gesprek te gaan met de leerlingen tijdens hun Klimaatdag.
In samenspraak met de school maakte de klimaatschepen een afspraak om een uurtje met de leerlingen te praten.
Een delegatie van leerlingen stelde vragen over wat de gemeente kan doen rond klimaat en milieu in het algemeen, maar ook wat ze zelf konden doen.

We betreuren ten zeerste dat CD&V zich afzet tegen een school die tracht leerlingen mondiger te maken en milieu- en klimaatbewustzijn wil bijbrengen.

Luc Redig vertegenwoordigde het gemeentebestuur en lichtte de beleidslijnen die het gemeentebestuur voor ogen heeft toe.

Het werd trouwens een zeer interessant uurtje.

Mocht minister Hilde Crevits in de toekomst nog een school bezoeken, dan zal ze dat volgens de Ranstse CD&V nu steeds met de voltallige Vlaamse regering moeten doen…

We hopen dat dit niet de toon is die CD&V de volgende jaren wil hanteren, want de Ranstenaar rekent op een politiek die constructief is en niet gebaseerd is op fake news.

Met vriendelijke groet,

Groen Ranst

Lees hier de tegenreactie van CD&V/Wij Ranst:

CD&V/Wij Ranst: Heeft bedenkingen bij Groen Ranst hun post