Groen Ranst voegt 5 interpellaties toe aan gemeenteraad

Groen Ranst voegt 5 interpellaties toe aan gemeenteraad

RANST – De komende gemeenteraad op 22 januari was een extra korte van slechts 4punten. De gemeenteraad werd niet afgeschaft omdat men verplicht is om minstens 10 keer per jaar bijeen te komen.

De partij Groen maak van die kans gebruik om 5 punten aan te halen die hen aanbelangen. Zo zal men een vraag stellen aan de meerderheid of Ranst ook geen partner wil worden van de Statiegeldalliantie. Slechts 2 gemeenten uit de provincie Antwerpen nemen hier momenteel aan deel. Ook stelt men zich de vraag hoe het komt dat het kasteel van het Vrieselhof nog steeds niet toegankelijk is voor mensen met een rolstoel. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld deze mensen de gemeenteraad nooit bijwonen.

Als volgende punt stelt de partij zich vragen bij de afmetingen van de fietssuggestiestroken. Er zijn er onder meer in het centrum van Emblem en Broechem, maar deze zijn niet conform de wettelijke richtlijnen.

“Het schepencollege besprak op 21 december de problematiek van de niet werkende bi-flashes aan de vrije basisschool te Ranst. Aanleiding was een e-mail van de directie. Deze kaartte reeds in 2015 aan dat de bi-flash-installaties aan de school niet werkten. 2 jaar na de melding werken de bi-flash-installaties nog steeds niet.” Groen vraagt zich af waarom men nu pas investeert in 2 nieuwe installaties en wat men gaat doen met de oude.

Als vijfde punt tot slot vraagt men zich ook af of Ranst zich gaat toevoegen aan het Pendelfonds voor het woon-werk-verkeer. Dit fonds geeft subsidies aan bedrijven om de auto aan de kant te laten staan.

Bekijk hier de hele agenda van de gemeenteraad van 22 januari 2018.