Hemelbrouwers moeten stoppen met Eulegoemse

Hemelbrouwers moeten stoppen met Eulegoemse

OELEGEM/BROECHEM – In 2015 kwam Jan Verbrugge naar buiten als hobbybrouwer met een nieuw lokaal bier.. Hij ontwikkelde drie verschillende soorten Eulegoemse. Met de Hemelbrouwers was het de bedoeling om een bier met karakter en het aanbod van regionale bieren te versterken op de markt.

“Vechten voor de rechtbank hoort niet bij een hobby”
“Na 3 jaar moeten we jammer genoeg een punt zetten achter den Eulegoemse,” zegt Jan die in intussen in Broechem woont; “Niet zozeer omdat we dat willen, maar omdat een hobby nu eenmaal een hobby moet blijven. En vechten voor je merk voor een rechtbank hoort daar niet bij,” zegt Jan Verbrugge in een bericht op zijn Facebookpagina

Het bier werd eerst gebrouwen in zijn garage in de Hemelstraat in Oelegem en dan verder uitgewerkt in brouwerij Pirlot in Zandhoven.

“Lokaal bier wil stukje van de koek niet mislopen”
“Passie voor bier, voor brouwen, voor experimenteren, voor het roeren in de ketel en de letterlijke en figuurlijke chemie die ontstaat wanneer je mout, water, hop en gist samen brengt, wegen niet op tegen de bekrompenheid en de angst van een ‘lokaal’ – draai of keer hoe je het wil – etiketbier om een miniem stukje van de koek mis te lopen,” zegt Jan.

Voorlopig is er nog Eulegoemse in voorraad en zal Jan zicht verder beraden over de toekomst van de “Hemelbrouwers”.