Heraanleg Liersebaan (N14) en brug Albertkanaal: werken stopgezet wegens coronacrisis (COVID-19)

Heraanleg Liersebaan (N14) en brug Albertkanaal: werken stopgezet wegens coronacrisis (COVID-19)

MASSENHOVEN – De strijd tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) en de maatregelen die daaruit voortvloeien, hebben ook gevolgen voor de wegenbouwsector. De aannemer die voor AWV de werken uitvoert op de Liersebaan in Zandhoven legt omwille van de crisis vanaf morgen de werken voor onbepaalde duur stil.

Vandaag zal de aannemer de activiteiten gecontroleerd afbouwen en de werf veilig achterlaten. Machines en bouwmateriaal worden aan de kant gezet of opgeborgen. Er blijft een team beschikbaar om eventuele noodinterventies uit te voeren.

De huidige verkeerssituatie blijft ongewijzigd. Verkeer rijdt plaatselijk over versmalde rijstroken en wordt met tijdelijke werflichten geregeld. Ook het jaagdpad blijft afgesloten. Fietsers volgen de gekende omleiding via de brug van Viersel.

Zodra we meer informatie hebben over een hervatting van de werkzaamheden, verneem je dit via deze nieuwsbrief.

Brug Albertkanaal: beperkte activiteit, planning onduidelijk

De Vlaamse Waterweg nv laat weten dat ook de aannemer die de nieuwe brug over het Albertkanaal bouwt slechts op beperkte capaciteit draait. Vermoedelijk wordt er nog tot midden volgende week gewerkt. Daarna is de situatie op dit moment onduidelijk. Meer informatie volgt in de komende dagen.