Herdenking 11 november en lezing in Vrieselhof

Herdenking 11 november en lezing in Vrieselhof

RANST – Op zaterdag 11 november is er traditiegetrouw een 11 novemberherdenking. Om 11 uur worden in Oelegem aan het monument de gesneuvelden herdacht. Een half uur later is er in het Vrieselhof op het grasveld voor het kasteel een plechtigheid.

Aansluitend op de herdenking start, rond 12u15, start de lezing ‘België op de vlucht 1914 – 1918’ door Willem Segers (Projectmedewerker – Dienst Herinnering – War Heritage Institute). De lezing duurt tot 13u30.

“Vanuit Syrië, Irak en vele landen van de Sub-Sahara komen vluchtelingen richting Europa. Door oorlog, vervolging of klimaatveranderigen worden ze weggedreven. Ze proberen met wat ze kunnen dragen een veilige plek te bereiken. Iedereen heeft wel een mening over deze moderne vluchtelingen. Voor sommige zijn ze welkom, voor anderen dan weer niet. Nu zijn wij de veilige haven voor velen, maar ooit waren Belgen de zoekers naar plek waar het goed was om toeven op vlucht voor onheil en dood. Laten we even terugkeren naar….4 augustus 1914, België op de Vlucht!”