Het weer deze week:

Het weer deze week:

HET WEER – Goedemorgen Zoersel & omstreken! (05:30 uur)

Deze (en volgende) week zullen antiwinters verlopen! Zoals ik gisteren al aankondigde in een extra update, mogen we deze week enkele regenzones en veel wind vanaf dinsdag verwachten.

Gisteren kon fotograaf Johan Cop uit Ranst onderstaande foto nog trekken vanuit de Demervallei in de regio van Aarschot, waar het zonnetje zich nog liet zien. Vandaag daarentegen blijft het vaak bewolkt, maar wel meestal droog bij maxima tot +6 graden. Uit de bewolking kan er her en der wat druppels vallen, al zal de nadruk toch op het drogere weerbeeld liggen. In de loop van komende nacht neemt de kans op regen toe op nadering van een neerslagzone waarbij de wind al in kracht zal toenemen. Tegen dinsdagochtend halen we al windvlagen tot 70 km/h uit het zuidwesten met gedurende de hele dag een komen en gaan van regenbuien bij zachte maxima tot +9 graden.

In de loop van dinsdagnamiddag- en avond zou het wel droger moeten worden. Het drogere weerbeeld lijkt ook woensdag aan te houden, met een aanhoudende wind uit het zuidwesten waarbij er nog steeds windvlagen tot 65 km/h mogelijk zijn.In de nacht van woensdag op donderdag trekt er een volgende neerslagzone over onze regio’s, waarbij de windstoten tijdelijk tot 90 km/h kunnen oplopen. We zullen de evolutie van de weermodellen hiervoor moeten opvolgen de komende dagen, om er zeker van te zijn dat dit krachtige windveld effectief over onze regio’s zal trekken.

Vanaf donderdagmiddag zou het droger en rustiger moeten worden. Ook op vrijdag en komend weekend zouden de regenkansen moeten meevallen, en zullen we van die krachtige wind (tijdelijk?) verlost zijn. Winterweer (vriestemperaturen overdag) hoeven we in de eerstvolgende 10 dagen niet verwachten! Nachtvorst kan er vanaf komend weekend (zeker aan de bodem) wel weer voorkomen.

Maak er een mooie maandag van! Ik bereid me alvast nog voor, voor een (online) examen straks rond 12:30 uur! 😉www.weerstationzoersel.be