Hofmans wil weinig beloven, maar veel doen

Hofmans wil weinig beloven, maar veel doen

VERKIEZINGEN 2018 – Ook Open VLD is volop gestart met een campagne in de brievenbussen van de inwoners. Op de voorpagina prijkt burgemeester Lode Hofmans. “Mijn eerste en enige slogan blijf ik herhalen en zal ik ook de volgende periode waarmaken: weinig beloven, veel doen,” staat er strijdvaardig te lezen.

In de publicatie staan er naast Hofmans ook teksten met realisaties van schepen Jef Verhaegen, Hilde Goris, Roel Vermeesch en voorzitter Sonja de Pooter.

Lode Hofmans: Kandidaat burgemeester voor derde legislatuur
“Opnieuw ben ik kandidaat burgemeester voor Ranst, een gemeente waar het mooi is om te wonen,” zegt burgemeester Lode Hofmans. Vorige verkiezingen een 2012 had hij nog 1.758 naamstemmen. “Mijn plaats is tussen de mensen waarvoor ik altijd bereikbaar wil zijn, mijn GSM nummer is geen geheim nummer, maar staat gewoon in het gemeenteblad. “Men moet niet alles wat uit het verleden goed is gebleken zomaar veranderen om te veranderen. Wat niet wil zeggen dat we geen oor of oog hebben voor vernieuwing.”

Jef Verhaegen: Aansluiting bedrijventerrein op prioriteitenlijst
“Als schepen voor sport had ik maar één doel voor ogen: iedereen aan het sporten krijgen, ” zegt schepen ook voor toerisme, lokale economie en plantsoenen Jef Verhaegen.

“Toerisme ligt me nauw aan het hart, dankzij het erk van de vrijwilligers organiseren jaarlijkse wederkerende activiteiten zoals ‘het land van Playsantiën’, waar ondertussen meer dan 4000 deelnemers aan deelnemen.” zegt de schepen in zijn woordje. Tot slot zegt hij ook dat Ranst voor lokale ondernemers een aantrekkelijke gemeente moet blijven.

Hilde Goris: Mensen samenbrengen als schepen
“Alleen ga je misschien sneller, maar samen komen we verder!” Dat is de slogan van Hilde Goris, schepen voor communicatie, feestelijkheden en jeugd. “Met veel enthousiasme zag ik de speelpleinwerking groeien en groeien en mocht ik samenwerken met de mensen van de Buitenschoolse kinderopvang, die opgestart werd. “We zijn gestart met Hoplr, B-alert en we maakten een nieuwe website en e-loket en gingen ook aan de slag met sociale media.”

Roel Vermeesch: Overleg en inspraak is de enige manier om een draagvlak te vinden
“Als schepen van financiën heb ik erover gewaakt dat we werkten met een verdere schuldafbouw,” zegt schepen Roel Vermeesch voor onder meer Financiën, gebouwen, cultuur, …. “Binnen onze eigen gemeentelijke werking werd een nieuw gebouw voor de technische dienst ontworpen, aanbesteed en werd er reeds gestart met de werken. De site aan de Oostmalsesteenweg kan ontwikkeld worden voor KMO.”

“Op cultureel vlak rokken we de kaart van laagdrempeligheid en toegankelijkheid, zo werd het parkevenement gezinsvriendelijke gemaakt door optredens voor kinderen in de namiddag,” zegt de cultuurschepen. “Men zegt al eens dat politiek log is… Elke beslissing die we nemen is steeds een verandering. Overleg en inspraak is de enige manier om hiervoor een draagvlak te vinden.”

Sonja De Pooter: Lode is een echte burgervader, met jarenlang ervaring.
“Lode is een burgemeester van de mensen, die altijd voor iedereen bereikbaar is,” pakt voorzitter Sonja De Pooter uit. “Jef, onze nestor, heeft heel wat gerealiseerd en Ranst toeristisch op de kaart gezet. Roel beheert heel nauwgezet de financiën,” zegt Sonja. “Hilde heeft met veel enthousiasme het jeugdbeleid op de kaart gezet. “Ik heb die ploeg van Open VLD met heel veel goesting geleid. En ik hoop dan ook dat wij opnieuw op uw steun mogen rekenen voor de komende zes jaar.”