Honden door burgemeester in beslag genomen na zoveelste bijtincident

Honden door burgemeester in beslag genomen na zoveelste bijtincident

RANST – Twee honden (Turkse Herders), die al voor geruime tijd voor overlast zorgen in de buurt van de Ranstsesteenweg, voetbal en tennis in Ranst, worden meteen in beslag genomen. Dit nadat er vandaag weer een bijtincident was. Ook eind augustus was dit reeds het geval.

Dat laat burgemeester Johan De Ryck weten. “De twee honden die betrokken waren bij het bijtincident zijn op mijn bevel onmiddellijk in beslag genomen zijn en overgebracht werden naar een hondenasiel.”

“Ik kan nu al bevestigen dat de honden niet meer terug zullen keren. Dit voorval zal niet zonder gevolgen blijven voor de eigenaar. Ik betreur de feiten en wens mijn medeleven te betuigen aan het slachtoffer van dit bijtincident.”

De honden zorgden al meerdere malen voor een incident. De eigenaar kreeg eind augustus van de burgemeester en politie de opdracht om te zorgen voor een grondige en goede afsluiting. Ook Vlaams Belang Ranst interpelleerde al hierover op de gemeenteraad van oktober. Toen al liet de burgemeester weten dat elke hond altijd aan de leiband moet en dat de eigenaar verantwoordelijk is. Er werden gas-boetes uitgeschreven en de eigenaar moest de veiligheid garanderen.

Herbekijk hier het punt op de gemeenteraad van oktober: