Inbrakenplaag teistert regio Broechem

Inbrakenplaag teistert regio Broechem

BROECHEM – Afgelopen dagen waren er drie BIN-oproepen in Broechem. Op 11 november rond 19u45 werden de aangesloten leden verwittigd voor een inbraak in de Sintelweg, de dieven, 3 mannen in het zwart, waren niet zolang na thuiskomst vertrokken. Op 15 november rond 19 uur was er een inbraak op heterdaad in de Broddestraat. Tot slot werd er gisterenavond ook nog een poging tot inbraak vastgesteld van een verdachte man.

De politie roept op om elke mogelijke verdachte handelingen te melden op het nummer 101.

“Wij hebben in de maand november een aanzienlijke stijging van het aantal inbraken in woningen en handelspanden vastgesteld. De inbraken kunnen geclusterd vermoedelijk gelinkt worden aan drie verschillende dadergroeperingen die actief zouden zijn,” laat Didier Billiet van de politiezone ZARA weten.

“De inbraken hebben zowel tijdens de nacht, tijdens de vooravond, als tijdens de dag plaats, zelfs wanneer de bewoners maar voor korte tijd van huis waren. Onze interventiediensten en recherche doen alles om de daders te pakken en zullen extra in het straatbeeld aanwezig zijn. Er worden momenteel extra ploegen ingezet.”

Je kan je gratis aansluiten op een buurtinformatienetwerk. Je krijgt dan oproepen van de politie met mogelijke beschrijvingen. De politie vraagt om verdachte voertuigen in de straat of wijk onmiddellijk aan te geven via de noodcentrale.

“Wat zijn verdachte gedragingen, personen of voertuigen? Alles waarvan je buikgevoel zegt: dit is
niet pluis. Let wel, daders proberen op te gaan in het straatbeeld en zo weinig mogelijk op te
vallen,” zegt commissaris Billiet. “Probeer een nummerplaat te noteren.”

Buurtinformatienetwerk (BIN)