Internationale wandeltocht van Ranstuilen

Internationale wandeltocht van Ranstuilen

RANST/BROECHEM/ZANDHOVEN/HALLE – De 36ste editie van de Internationale Wandeltocht start ook dit jaar vanuit de evenementenhal den Boomgaard met meer dan 600 zitplaatsen en een ruime parking. Bovendien is deze tocht een Walk2gether-tocht.

Je hebt op deze wandeldag de keuze tussen 4, 8, 12, 20, 23, 30, 39 en/of 50km.

Ook nu weer heeft de organisatie en hun parcoursmakers de verschillende wandeltrajecten met veel zorg en aandacht voor de natuur samengesteld en getracht zo veel mogelijk afwisseling te brengen. Al naargelang de afstand die je loopt bezoek je Oelegem – Zandhoven – Halle en Ranst.

De afstand van 4 km heeft geen rustpost en blijft dicht bij het vertrekpunt doch de wandelaars zullen zeker niet klagen over de geboden natuur en wandelen zelfs dwars door het golfterrein met het prachtige kasteel Bossenstein.

De afstanden van 8 en 12km wandelen richting Ranst waar de centrale ruime rustpost gelegen is. Hier keert de 8km terug naar de start doch de wandelaars op de 12 en 15km maken in Ranst nog een lus door het Zevenbergenbos dat samen met het Muizenbos een uniek boscomplex vormt van meer dan 100ha en waar je in die tijd van het jaar kunt genieten van de pracht van de vele bosanemonen die in volle bloei staan.

De grotere afstanden (20-23km) wandelen via het bemalingsstation en langs rustige wegen richting Oelegem. Na een welverdiende rust trekken ze dan verder naar de centrale rustpost in Ranst – hier maakt de 23km nog even een lus door het zevenbergenbos – en daarna stappen ze allen samen terug richting Broechem.

De allergrootste afstanden (30-42-50km) wandelen vanuit de vertrekplaats naar Zandhoven voor een eerste rust. De 42 en 50km maken hier een mooie lus om dan terug op dezelfde rustpost in Zandhoven te belanden. De 30 en 42km trekken van daaruit richting rustpost Oelegem terwijl de 50km nog eerste een ommetje maakt via Halle om vandaaruit hun wandeling verder te zetten richting rustpost in Oelegem. Van uit Oelegem zetten ze allen hun tocht verder richting Ranst waar de 50km nogmaals een lus maakt (door zevenbergenbos). Vanuit Ranst wandelt uiteindelijk iedereen terug richting Broechem.

Bij aankomst kan je in de ruime vertrek- en aankomstzaal heerlijk nagenieten bij pot en pint en/of smullen van  lekkere frietjes met vol-au-vent.

Meer info over deze tocht kan je terugvinden op www.ranstuilen.be of via paul.degreef47@gmail.com.