Jaarmarkt geannuleerd, optredens en kinderrommelmarkt gaan door met registratie vooraf

Jaarmarkt geannuleerd, optredens en kinderrommelmarkt gaan door met registratie vooraf

BROECHEM – De vrijwilligers van het Broechemse Jaarmarktcomité zullen de 57ste jaarmarkt van Broechem dit jaar annuleren door de huidige corona-crisis. De optredens op zaterdag 12 september en de 5de kinderrommelmarkt zullen wel doorgaan in een mini-versie. Zo zullen Gene Thomas, de KetnetBand, Lindsay en The Creecks optreden.

“Voor onze optredens en kinderrommelmarkt konden we met de evenementen-matrix en door minimale aanpassingen meteen een groene code krijgen,” zegt Tom De Noël van het jaarmarktcomité. “Voor de jaarmarkt zelf hadden tijdig al een stop gezet op het aantal kramen om zo enkelrichting te kunnen garanderen, maar zelfs met kleine aanpassingen op een grote afstand en in het centrum van Broechem is dit met de vele kleine zij-wegen niet haalbaar.” 

“We hadden er in juni nog een goed zicht op en hoopten dat er meer duidelijkheid ging komen in de sector van feestmarkten en een eventuele versoepeling, maar het is nog allemaal vrij onduidelijk. De voorbereidingen lopen al volop,” zegt Tom. “We hebben ondertussen ons gefocust op de optredens op zaterdag en de kinderrommelmarkt. Hiervoor zullen we meer dan 200 stoelen en tafels neerzetten om zo toch te kunnen genieten op een groot terras van alle optredens. Er zal een zone komen waar men verplicht een mondmasker moet dragen en dus kan en mag rechtstaan.”

Inkom blijft gratis, registratie verplicht
“Omdat we wel een soort van registratie moeten inschakelen voor dit soort evenementen gaan we werken met een soort van ticketverkoop. De inkom blijft gratis, maar vanaf 6 jaar betaal je 6 euro. In ruil krijg je meteen 3 drankbonnen in de plaats, goedkoper dan ter plekke te betalen voor een drankje, dus je doet meteen een voordeel.”

Alle info en tickets op www.jaarmarktbroechem.be.