Jaarmarktcomité organiseert eerste avondmarkt te Broechem

Jaarmarktcomité organiseert eerste avondmarkt te Broechem

BROECHEM – De jaarmarktfeesten in Broechem zijn de laatste jaren alvast een succesverhaal in de regio. Maar bij de organisatoren kriebelde het ook om tijdens een ander moment van het jaar nog een evenement te organiseren. Na de jaarmarkt in september krijgt deze er nu een zusje bij, de eerste echte avondmarkt in Broechem, een deelgemeente van Ranst.

“Veel marktkramers vroegen naar een avondeditie van onze succesvolle jaarmarkt, we hadden zelfs eerst het idee voor een wekelijkse markt te organiseren, maar er was niet veel interesse vanuit ons bestand van bijna 500 marktrkamers,” zegt Tom De Noël van het jaarmarktcomité Broechem. “We hadden in 2020 gehoopt om de avondmarkt op de woensdag voor Hemelvaart in mei te laten plaatsvinden, helaas stak corona hier een stokje voor en hoopten we deze te verhuizen naar de zomer, maar ook helaas moesten we de editie weeral uitstellen.”

Het jaarmarktcomité hoopte dan weer begin mei, de avond voor Hemelvaart de eerste editie te beklinken, maar ook daar moesten ze forfait geven. “Aangezien de zomer toch iets meer hoop gaf naar de vrijheid en dat er toch heel wat meer inwoners uit de regio gevaccineerd zullen zijn, beslisten we om eigenlijk een midzomer-editie te lanceren en dus op vrijdag juli 2021 eindelijk ons “kindje” los te laten,” aldus Tom.

“We staan klaar om kort te schakelen met een mogelijk éénrichtingverkeer, die afgelopen week gelukkig niet meer nodig is en ook bezoekers tellen lijkt voorlopig nog niet nodig. En we kijken vooral uit naar onze volgende editie op woensdag 25 mei 2022, de avond voor Hemelvaart. Ondertussen loopt de ticketverkoop voor onze optredens van de jaarmarktfeesten in september als een sneltrein en is er nog maar plek voor enkele toeschouwers, dus ook daar kan je ondertussen al voor registreren.”

De avondmarkt gaat door van 16 tot 22 uur op het Gemeenteplein aan de kerk, het stukje Lostraat en op de parking van het gemeentehuis. Iedereen is welkom, maar een mondmasker dragen is verplicht. Bekijk de actuele situatie van de coronamaatregelen op www.jaarmarktbroechem.be.