JIPPAnimatie pakt voor comedy uit met grote namen

JIPPAnimatie pakt voor comedy uit met grote namen

BROECHEM – In het kleine garagetheatertje van JIPPAnimatie vzw kan je al een tijdje de grootste artiesten aan het werk zien, voor ze hun theatershow in de grote Culturele Centra plaatsen. “We kregen reeds Gili, Veerle Malsschaert, Steven Goegebeur, Arnout Vanden Bossche, Kamal Karmach, Lies Lefever, Nigel Williams, Youssef El Mousaoui en Michael Van Peel te gast,” zegt voorzitster Lien Melotte trots.

“Ondertussen vragen de artiesten zelf al om te komen try-outen. Binnenkort plannen we een try-out van Gili, Henk Rijckaert, An Nelissen (die trouwens haar laatste zaalshow gaat doen omdat ze op is nvdr.), Nele Goossens en zelfs  Bert Gabriels. Die laatste kreeg heel wat media-aandacht bij het programma ‘Terug naar Eigen Land op Vier. Vanaf april is hij een van de advocaten in het nieuwe comedyprogramma “Advocaat van de duivel” op 2BE. Vanaf september is hij een van de vaste gezichten van een nieuw comedyprogramma op 2BE.

Iedereen die komt kijken krijgt meteen voorrang op de volgende try-out, daarna stelt de vzw de kaarten open voor het grote publiek. Snel zijn is steeds de boodschap.

Opbrengst drank naar goed doel
“We brengen niet alleen comedy-liefhebbers bij elkaar, maar ook heel wat buren en familie zijn steeds op post om eens te komen lachen,” zegt Lien. “Zelf verdienen we er niets aan, want de winst gaat uiteraard steeds naar het goed doel. Dit jaar zijn we nog op zoek tot 15 maart om een deel van de opbrengst van vorig jaar aan te schenken. We doen dit steeds door iets tastbaars te kopen voor een vereniging of organisatie. Iedereen kan een aanvraag indienen, dus ook scholen en jeugdbewegingen. Je moet wel ons online formulier even invullen op onze website, zo hebben we meteen een antwoord op al onze vragen.

Alle info op www.jippa.be.