JIPPAnimatie zoekt goed doel om te steunen

JIPPAnimatie zoekt goed doel om te steunen

BROECHEM – Ook dit jaar is de Broechemse vzw JIPPAnimatie op zoek naar verenigingen of organisaties die een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken. Met een deel van hun opbrengst wil de vzw kleinschalige initiatieven steunen.

Met een deel van de opbrengst van de comedy, verhuur van jetons en de tienerfuiven zorgen we ervoor dat we iets tastbaars en blijvend kunnen aankopen,” zegt voorzitster Lien Melotte. “In het verleden zorgden we reeds voor speelgoed voor de kinderen van het Sinterklaasfeest van Kiemma FV, een tandem voor de organisatie Hannibal Vakanties, enkele kampeertenten voor AJOK vzw én een banner voor een preventiestand van het kinderbrandwondenfonds van Oscare vzw.”

Vorig jaar koos de vzw voor 2 goede doelen. Speelplein Flapuit uit Maasmechelen voor kinderen en tieners met een licht mentale en/of motorische beperking kregen speelmateriaal voor de poppenhoek van de meisjes en fantasiemateriaal van Star Wars voor de jongens.

De Grijze Kat uit Antwerpen mocht tien slaapzakken ontvangen voor de kampen die het organiseert voor kansarme jongeren uit Antwerpen-Noord.

Iedere keer probeert de organisatie wel een andere soort goed doel te kiezen, maar originele inzendingen die concreet worden aangeboden, door het prijskaartje te vermelden van het aan te kopen materiaal hebben een extra hoge kans.

“Uiteraard staan we open voor verschillende zaken, zolang het duurzaam materiaal is waarvan de organisatie meerdere jaren geniet van kan hebben. We zoeken ook steeds een organisatie dat gelinkt is aan jongeren of kinderen, omdat dit toch ook nog een beetje onze doelgroep is,” sluit Lien af.

Organisaties die kandidaat zijn kunnen een motivatiebrief sturen via het invulformulier op www.jippa.be. Dit kan nog tot 1 april 2017. Half april steken de leden hun koppen bij elkaar en weten we wie er dit jaar gesteund zal worden.