Jong Open VLD lanceert kinderstratenplan

Jong Open VLD lanceert kinderstratenplan

RANST – De laatste tijd is Jong Vld Ranst, waar onder meer Bart Goris, Elke Van Camp, Stephanie Van Bree en Tim Peeters lid van zijn, bezig geweest met het ontwerpen van een kinderstratenplan.

“Kinderen beleven immers alles op hun eigen manier. Zij zien en gebruiken een stratenplan anders dan hun ouders,” klinkt het bij Open VLD Ranst.

“Dit stratenplan is dan ook speciaal ontwikkeld voor de dag van het kind op 1 juni en heeft als doel om op een speelse manier verschillende leuke plekken in onze gemeente in de kijker te zetten. Zo bevat het stratenplan onder meer de verschillende speelpleintjes en enkele sportverenigingen, maar er is ook plaats voor culturele gebouwen en fietspaden. Net als bij een plattegrond van een pretpark zullen kinderen nu ook de leuke plekken in onze gemeente kunnen bezoeken en afvinken.”

“Het stratenplan kan digitaal gedownload worden en er zullen papieren versies uitgedeeld worden op 2 juni aan enkele speelpleintjes van onze gemeente.”

 

“Het stratenplan is tot stand gekomen na een bevraging van verschillende kinderen uit de gemeente waarbij gevraagd werd om de leukste plekjes in onze gemeente aan te duiden. Uiteraard is dit een project dat vandaag niet eindigt. Als kinderen of jongeren nog leuke suggesties hebben voor aanvullingen, kunnen ze deze altijd doorgeven en kunnen deze mee geïntegreerd worden in een volgende versie van het stratenplan.”

“We ontdekken immers zelf ook nog geregeld nieuwe leuke plekken in onze gemeente! Met dit stratenplan willen we al deze plekken dan ook graag tonen aan de kinderen,” laat Open VLD Ranst weten.